Slovenská mena od svojho vzniku po dnešok - Pilch, Ctibor, 1957-
Pokračovanie príspevku o histórii samostatnej slovenskej meny. Roky 1994-2000. Ciele NBS v roku 1995. Ekonomická nerovnováha v roku 1996. Opatrenia NBS na obmedzenie domáceho dopytu v roku 1997. Menový vývoj v roku 1998. Znižovanie dynamiky rastu reálneho HDP v roku 1999. Makroekonomická stabilizácia v roku 2000.