Názvoslovie jednotlivých typov predajní - Viestová, Kristína
Definícia pojmu predajňa. Predajňa okrem toho, že plní funkciu realizácie potrieb spotrebiteľov a realizácie tovaru a služieb v národohospodárskom ponímaní, plní aj funkciu tvorcu životného prostredia , prvku podnikateľských aktivít mesta, regiónu. Typy predajní vznikajú kombináciou a variovaním sortimentu, foriem predaja, veľkosťou predajnej plochy, alokáciou, cenovou úrovňou a ďalším. Veľkopredajňa (Supermarket, Supermarkt, Supersam), veľkokapacitná veľkopredajňa (Superstore), obria veľkopredajňa (Hypermarket) - definície. Názov minimarket - nie je odbornou literatúrou definovaný.