Vzdelávanie rómskych žiakov - aktuálna úloha pedagogických fakúlt v SR - Portik, Milan
Príprava učiteľov pre prácu s rómskymi žiakmi. So vzdelávaním rómskych žiakov úzko súvisí aj otázka štruktúry pedagogického systému, ktorý sa podieľa na príprave učiteľov. Determinanty edukácie rómskych žiakov. Prieskum o postavení rómskych žiakov a učiteľov rómskych žiakov v školskom systéme SR. Doterajšie prístupy pedagogických fakúlt k príprave učiteľov pre prácu s rómskymi žiakmi.