Environmentálny marketing - Pročková, Adriana
Environmentálny marketing - také marketingové aktivity, ktoré zohľadňujú environmentálne hľadiská a tieto sa stávajú súčasťou zodpovedného prístupu firmy k podnikateľskej činnosti a príležitosťou podnikateľského rastu. Firmy postupne menia firemnú kultúru, posun od ústupčivo orientovaného environmentálneho manažmentu k proaktívne orientovanému environmentálnemu manažmentu a marketingovému plánovaniu. Ofenzívna úroveň, defenzívna úroveň, preventívna úroveň environmentálneho manažmentu. Environmentálne vhodný výrobok. Environmentálny marketing a vzdelávanie spotrebiteľov.