Štandardizácia kvality produktov - Karkalíková, Marta
Normy pre riadenie a zabezpečovanie kvality - normy radu STN ISO 9000. Manažérstvo kvality a prvky systému kvality. Úsilie o novú kvalitu podľa týchto noriem môže vyvrcholiť certifikáciou zavedeného systému. Certifikácia - medzinárodne platné potvrdenie oprávnenej nezávislej uznávanej organizácie o tom, že produkt (výrobok alebo služba) je v zhode s predpísaným alebo iným (napr. dohodnutým) normatívnym dokumentom. S certifikáciou služieb sú spojené rôzne externé a interné ciele. Certifikácia ako nástroj dlhodobého a základného riadenia kvality v podniku.. Pri certifikácii služieb sa spravidla tiež používajú normy ISO 9000-9004, najmä norma ISO 9004-2.