Povinnosti zamestnávateľa pri aplikácii zákona o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní v praxi - Strýčková, Jolana
Zákon č. 82/2005 o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní nadobudol účinnosť 1. 4. 2005. Obsah a ciele zákona. Zmeny pri plnení povinností zamestnávateľov v súvislosti s prihlasovaním zamestnancov na sociálne poistenie podľa zákona o sociálnom poistení. Zmeny pri plnení povinností zamestnávateľov v súvislosti s evidovaním zamestnancov vykonávajúcich práce na dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru podľa Zákonníka práce. Zákon o službách zamestnanosti. Zmeny právneho stavu novelizáciou ďalších zákonov - zákon o inšpekcii práce, zákon o štátnej pomoci, zákon o verejnom obstarávaní, atď.