Sociálna zrelosť subjektov manažmentu a potreba jej rozvoja v knowledge managemente - Porvazník, Ján
Vývoj a smerovanie globálnej ekonomiky - globálny trh, globálny obchod. Formovanie viacerých pohľadov a skupín v predpovedaní ciest a prístupov ako sa v globalizovanom svete presadiť. Konkurencia verzus spolupráca v podnikaní. Ciele podnikania. Potreba rozvoja sociálnej zrelosti pri príprave pracovníkov na manažérsku kompetentnosť. Modelové smerovanie kompetencie subjektov manažmentu.