Zákon č. 171/2005 Z.z. zo 16. marca 2005 o hazardných hrách a o zmene niektorých zákonov
Účelom zákona je vo verejnom záujme vytvoriť podmienky na ochranu verejného poriadku pri prevádzkovaní hazardných hier a zabezpečenie spoločenskej kompenzácie rizík vyplývajúcich z prevádzkovania hazardných hier a účasti na nich. Zákon nadobúda účinnosť 1. mája 2005. Dôvodová správa k tomuto zákonu.