Výchova integrovaných vedcov a manažérov a axiómy vedy - Fidrmuc, Jaroslav
Pokusy o integrovanie vedných odborov na spoločný matematický základ. Na báze jednotného matematického základu dostávajú tieto pokusy kvalitatívne novú exaktnú dimenziu. Na Slovensku takýmito úspešnými pokusmi sa stal medzinárodne známym prof. Ján Békeš, ktorého možno považovať za zakladateľa takejto jednotnej vedy, ktorú nazval kreatika. Postupné presadzovanie sa a pôsobenie integrovaných vedcov vo svete. Opodstatnenie týchto integračných snáh.