Method of export strategy formulation for manufacturing or trading company - Veselý, Tomáš
V článku je predstavený jeden z postupov riešiacich otázku voľby vhodnej exportnej stratégie s využitím metódy viackriteriálneho hodnotenia variant. Metodiku podporuje softvér, ktorý iteračným spôsobom vedie manažment celým procesom voľby exportnej stratégie.. Výsledné poradie vhodných exportných stratégií pre príslušný trh umožňuje manažmentu vybrať najlepšie hodnotený variant.