Teoretické východiská účtovníctva v trhovej ekonomike - Šlosárová, Anna
Účel účtovníctva v trhovej ekonomike. Účtovníctvo získava informácie a zaznamenáva ich na základe účtovných dokladov. Výsledným produktom informačného zobrazenia činnosti účtovnej jednotky za určité obdobie je účtovná závierka. Cieľ účtovnej závierky. Základné predpoklady podvojného účtovníctva. Kvalitatívne charakteristiky informácií z účtovnej závierky (užitočnosť informácií). Všeobecne uznávané účtovné zásady a účtovné metódy.