Právna úprava bánk je súčasťou práva finančného trhu - Balko, Ladislav
Pokračovanie z č. 4/2005. Právna úprava finančného trhu. Funkcie finančných trhov: depozitná, zabezpečenia bohatstva, likvidity, úverová, platobná, ochrany proti riziku, selektívna, politická. Charakteristika práva finančného trhu. Predmet práva finančného trhu. Pramene práva finančného trhu.