Ceny vzdelávania ťahá nahor regionálne školstvo - Horníková, Zuzana
Nepretržitý rast cien v školstve od januára 2004. Cenový boom pokračuje aj v r. 2005, dokonca ešte rýchlejšie ako vlani. Zdraženie základných umeleckých škôl. Ministerstvo školstva uvoľnilo koncom r. 2004 cenníky aj materským školám a družinám. Tie to využili a zvýšili úhrady za návštevu týchto zariadení. Vysoké školy môžu od študentov pýtať peniaze za prijímačky, majú určený zákonný strop, presnú sumu si určuje fakulta.