Multidimenzionálne škálovanie v marketingu poisťovní - Pacáková, Viera
Multidimenzionálne škálovanie (MDS) ako jedna z viacrozmerných štatistických metód, vhodných pre využitie v marketingu. MDS - nástroj pri zisťovaní trhovej pozície produktov. Podstata MDS. Metrická a nemetrická MDS. Mapa vnímania - výsledok analýzy MDS. Príklad metrického MDS použitého v poisťovniach.