Výber vhodnej trendovej funkcie pri analýze HDP v b.c. - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Analýza HDP v bežných cenách. Na základe priebehu časového radu v minulosti možno predpovedať budúci vývoj. Časový rad - definície základných pojmov. Dekompozícia časového radu. Trend v časových radoch, trendové funkcie. Porovnanie jednotlivých modelov trendu. Najvhodnejšia funkcia na odhad trendu vývoja ukazovateľa HDP v b.c.