Jak utvářet Evropu: konvenčně nebo konventně? - Königová, Lucie
Výhody a nevýhody metódy konventu v porovnaní s klasickou metódou medzivládnych konferencií (Intergovernmental conference - IGC). Teoretický rámec - teória vyjednávania. Metóda medzivládnych konferencií (IGC) všeobecne. Príprava Amsterdamskej zmluvy, príprava Zmluvy z Nice, príprava Ústavnej zmluvy. Metóda konventu. Konvent na prípravu Charty základných práv EÚ. Konvent o budúcnosti EÚ. Malé a stredne veľké krajiny na Konvente o budúcnosti EÚ - taktika vyjednávania.