Podstata financovania prostredníctvom rizikového a rozvojového kapitálu - Krištofík, Peter
Výklad pojmu rizikový kapitál. Poskytovatelia rizikového kapitálu. Investičná stratégia. Typy rizikového kapitálu: zárodkový kapitál (seed capital), počiatočný kapitál (start capital). Investorom do rizikového kapitálu je ten, kto financuje spoločnosť pri jej vzniku. Rizikový investor nepožičiava zdroje, je jedným z vlastníkov.