Development trends in land market prices in Slovakia - Buday, Štefan
Po vstupe Slovenska do EÚ je nevyhnutným predpokladom rozvoja trhu s pôdou vysporiadanie vlastníckych práv k pozemkom a zjednotenie pozemkového práva v oblasti vlastníctva, využívania, zmien druhov pozemkov, ochrany pôdy, územného plánovania a budovania multifukčného poľnohospodárstva so zákonodarstvom krajín s trhovým hospodárením, ako i jeho harmonizácia s právnymi predpismi EÚ. Vybudovať treba tiež oficiálnu sieť na sledovanie transakcií na trhu s pôdou, pravidelnú aktualizáciu údajov a ich vyhodnocovanie.