Dovoz čínskeho textilu do únie obmedzili dohodou
Európska únia a Čína sa dohodli na obmedzení dovozu čínskeho textilu. Po dlhom rokovaní sa Čína zaviazala pri desiatich kategóriách textilu a odevov do roku 2007 obmedziť medziročný rast vývozu do EÚ na 8-12,5 percenta. Vzájomne výhodná dohoda pre obidve strany. Únia neuplatní ochrannú klauzulu, ktorú umožňujú pravidlá Svetovej obchodnej organizácie (WTO). Podobný problém čaká Čínu aj pri dovoze obuvi.