Prvý rok rozšírenej Európskej únie skončil nad očakávania
Šok zo vstupu sa postupne prejavuje viac v starej pätnástke ako v nových členských krajinách. Rast HDP, medziročný rast cien, medziročný rast miezd v krajinách V4. Negatívne scenáre sa nenaplnili. Exodus za prácou výrazne neprekročil predchádzajúci vývoj. Z europeňazí najviac profitovalo Poľsko.