Dávka v nezamestnanosti v štátoch EÚ - Misárošová, Jarmila
Politika zamestnanosti ako súčasť sociálnej politiky na Slovensku. Sprísňovanie podmienok finančného zabezpečenia ľudí, ktorí stratili prácu. Miera finančného zabezpečenia nezamestnaných je rozdielna v jednotlivých štátoch Európskej únie. Porovnanie podmienok nároku na dávku v nezamestnanosti poskytovanú osobám bez práce vo vybraných štátoch EÚ (Belgicko, Cyprus, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Grécko, Holandsko, Írsko, Island, Maďarsko, Malta, Nemecko, Portugalsko, Rakúsko, Slovinsko, Taliansko, Španielsko, Švédsko, Veľká Británia) so systémom finančného krytia uchádzačov o zamestnanie na Slovensku.