Problém vysokých škôl: konzervatívnosť - Horníková, Zuzana
Kritika slovenských univerzít - konzervatívnosť, malá flexibilita, nízka inovatívnosť. Akademici si bránia svoje teritórium a sú málo prístupní inováciám. Izolácia univerzít od reality. Podľa viacerých zamestnávateľov majú najhorší imidž fakulty pripravujúce manažérov, ekonómov, finančníkov, právnikov. Absolventom vysokých škôl chýba znalosť cudzích jazykov a základy projektového riadenia. Problém nedostatku peňazí. Cieľom vysokých škôl by malo byť, aby ich absolventi po skončení štúdia boli hneď zamestnateľní.