Ekonomická globalizace a přímé zahraniční investování - Fárek, Jiří
Ekonomická a finančná globalizácia. Priame a nepriame zahraničné investície. Pohyb zahraničných investícií v minulosti a v súčasnosti. Prínosy priamych zahraničných investícií pre hostiteľské krajiny. Investičné stimuly a úľavy. Riziká a obavy z priamych zahraničných investícií. Medzinárodná podpora zahraničných investícií.