Preferencia štýlov učenia sa u vysokoškolákov - Oravcová, Jitka
Výskum, ktorého cieľom bolo zistiť preferencie štýlov učenia sa u vysokoškolákov. Klasifikácie štýlov učenia sa v odbornej literatúre. Odlišnosti štýlu osvojovania si informácií naznačujú, že jednotlivci sa efektívne učia uplatnením rôznych metód výučby. Poznanie preferovaných štýlov učiacich sa je preto dobrým základom na aplikáciu pre nich adekvátnych metód vyučovania, ktoré pomôžu pri efektivite ich učenia sa. Výsledky výskumu.