Povinnosť správy registratúrnych záznamov a archívnych dokumentov - Dobšovič, Dušan
Zákon č. 395/2002 Z.z. ktorý nadobudol účinnosť od 1. januára 2003 ukladá povinnosť právnickej osobe a fyzickej osobe, z činnosti ktorej vzniká registratúra, zabezpečovať správu tejto registratúry (dokumentácie). V zákone sú vymedzené práva a povinnosti pôvodcov registratúr, zriaďovateľov archívov, ako aj povinnosti správcov registratúr a správcov archívov. Na zákon nadväzuje vyhláška Ministerstva vnútra SR č. 628/2002 Z.z..