Zprostředkovatelská činnost bank ve střední Evropě: část II. - analýza determinantů efektivnosti - Stavárek, Daniel
Identifikácia hlavných determinantov efektívnosti bánk v krajinách Višegrádskej skupiny v období rokov 1999-2003. Ku kľúčovým otázkam patrí zistenie, či efektívnosť opvplyvňujú predovšetkým špecifické chyrakteristiky bankového podnikania alebo makroekonomické prostredie. Aplikácia tobitovej regresnej analýzy. Konštrukcia modelu a použité údaje. Empirická analýza determinantov efektívnosti.