Spatial analysis of expansion possibilities of shopping malls chains in Slovak Republic - Buzna, Ľuboš
Popis analýzy, ktorá sa dá zaradiť do oblasti strategického plánovania. Analýza sa snaží zodpovedať otázku, aký ekonomický efekt by mohli priniesť investície do ďalšieho rozširovania už existujúcich predajných sietí hypermarketov a supermarketov v podmienkach SR. Popis výsledkov prevedených experimentov a na ich základe posúdenie možností použitia tohto typu analýzy. Analýza je založená na optimalizačnej úlohe, ktorá je v oblasti matematického programovania známa pod menom the Competitive Uncapacitated Location Problem.