Postavenie a komunikačné úlohy akademických knižníc vo vysokoškolskom vzdelávaní - Kimlička, Štefan
Informácie pre vedu a vzdelávanie sú základnou existenčnou podmienkou každej vysokej školy alebo univerzity. Potreba informačného a komunikačného systému, ktorý musí zabezpečiť informácie pre všetky oblasti života univerzity. Informačné a komunikačné systémy univerzít musia byť integrované. Virtuálne knižnice. Charakteristika modelu globálnej digitálnej knižnice. Integrovaný informačný a komunikačný systém (IIKS) Univerzity Komenského v Bratislave. Knižnično-informačné systémy pre 21. storočie.