Matematici medzi ekonómami - Poliak, Ján
Nositelia Nobelovej ceny za ekonómiu v roku 1975 - L.V. Kantorovič a T.Ch. Koopmans. Kantorovič - sovietsky matematický ekonóm, priekopník lineárneho programovania. Využívanie optimalizačných modelov v oblasti plánovania, teórie cien a investícií. T.Ch. Koopmans - americký ekonóm holandského pôvodu a jeho prínos k rozvoju lineárneho programovania, ktoré uplatnil v tradičnej makroekonomickej teórii. Krátky životopis a diela obidvoch ekonómov.