Os systému TARGET k TARGET2
Target je systém vyrovnania platieb v reálnom čase (tzv. real time-gross settlement system, RTGS) pre spoločnú menu euro, ktorý ponúka Eurosystém (Európsky systém centrálnych bánk, ESCB). Používa sa k vyrovnaniu cetrálne bankových informácií, medzibankových transakcií veľkých hodnôt v eurách a tiež iné platby v eurách. Ciele systému TARGET. Zobrazenie decentralizovanej štruktúry systému TARGET. Prepojenie na národné systémy RTGS. Projekt TARGET2.