Tretine európskych výrobcov cukor zhorkne - Schönwiesner, Roman
Schválenie nového návrhu reformy drahého a zastaraného cukrového režimu EÚ Európskou komisiou. Zníženie produkcie cukru. V niektorých krajinách produkcia cukru zanikne, v iných sa zníži objem výroby. Zníženie cien cukru. Drastické zníženie garantovaných výkupných cien cukru. Finančná kompenzácia pre poľnohospodárov.