Kultura a fenomén její interpretace - Sapík, Miroslav
Pojmové vymedzenie kultúry. Tradičné vymedzenia. Pokrok v oblasti vedy a techniky a vznik masovej kultúry. Kultúra ľudskej spoločnosti. Etnická kultúra. Zjednocovacie tendencie v Európe a kultúra.