Charta základních práv Evropské unie - Šlosarčík, Ivo
Nevyhnutnosť prijatia katalógu ľudských práv platných v Európskej únii. Na summite v Nice v r.2000 prijatá Charta základných práv EÚ. Dosah platnosti Charty v členských štátoch. Šesť kapitol Charty : Dôstojnosť. Sloboda. Rovnosť.Solidarita. Občianske práva. Súdnictvo.