Vliv obchodních řetězců na strukturu a funkci dodavatelských řetězců - Gros, Ivan
Charakteristika základných zmien v štruktúre dodávateľských reťazcov a nové požiadavky na ich funkciu. Globalizácia obchodných sietí a jej vplyv na štruktúru distribučnej časti dodávateľských reťazcov. Gross-Dock, centrá v ktorých sú dodávky dodávané priamo obchodným reťazcom, bez ukladania v sklade. Význam optimálnej lokalizácie distribučných centier. Problém stanovenia počtu centier. Implementácia ECR. Zmena požiadaviek na prepravné a manipulačné obaly.