Bytová politika ako nástroj fiškálnej politiky - Jančovič, Ľuboš
Jednotlivé národné politiky bývania sa značne od seba odlišujú a z časového hľadiska medzi sebou nevykazujú žiadnu konvergenciu. Bytová politika v Nemeckej spolkovej republike - netypický vývojový trend, nedostatok obytných priestorov. Od zjednotenia Nemecka (1995) sa stavebný priemysel a jednotlivé stavebné odvetvia nachádzajú vo fáze recesie. Neustály nedostatok bytov, netypická štruktúra bytového fondu v Nemecku. Dopad prerozdeľovacej politiky v oblasti bývania v Nemecku.