Hodnotenie použitia podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickými osobami na verejnoprospešné účely - Neupauerová, Eva
Nový zákon o dani z príjmov (zákon č. 595/2003 Z.z.) ponúka alternatívne financovanie aktivít realizovaných neziskovými organizáciami v prospech občana a to formou asignácie podielu zaplatenej dani z príjmov na verejnoprospešné účely. Pozitíva a negatíva tohto inštitútu. Porovnanie použitia podielu zaplatenej dane s možnosťou venovania daru na verejnoprospešné účely podľa zákona č. 366/1999 Z.z. o daniach z príjmov a zákona č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov.