Dane a veľkosť obce SR - Žárska, Elena, 1955-
Pojednanie o prepojení daní, ktoré sú súčasťou financovania obcí SR s veľkosťou obcí meranou počtom obyvateľov. Vývoj bilancie príjmov obcí v rokoch 1991-2002 v percentách. Veľkosť obce daná počtom obyvateľov je významnou charakteristikou, od ktorej sa odvíja financovanie obcí SR. Od r. 2004 nový mechanizmus rozdeľovania dane do rozpočtov obcí.