Čínsky kapitál vykročil do sveta - Slovák, Kristian
Čína postupne zvyšuje svoje investície v iných krajinách. Okrem vývozu lacného textilu a obuvi postupne pridáva najmä elektroniku a automobily. Nárast priamych zahraničných investícií čínskych firiem v zahraničí. Imidžu výrobcu nekvalitných produktov sa chcú čínske firmy zbaviť kúpou silných západných značiek. Pomoc čínskych bánk. Riešenie problému s energiou. Veľké čínske koncerny nakupujú vo veľkom v ropnom, energetickom a elektronickom biznise.