Daňové aspekty vytvárania verejno-súkromných partnerstiev - Borodovčák, Michal
Vytváranie verejno-súkromných partnerstiev ako jedna z možných foriem financovania verejných potrieb - problematika vysoko aktuálna aj na Slovensku. Ide o potrebu financovania rôznych opatrení v environmentálnej oblasti, v oblasti cestného hospodárstva, rozvoja miestnej infraštruktúry, pri zabezpečovaní úloh v oblasti financovania školstva, zdravotnej starostlivosti, ako aj v ďalších oblastiach verejných financií. Zrušenie dotácií z centrálneho rozpočtu, nevyhnutnosť hľadania nových možností získavania zdrojov financovania verejno-prospešných potrieb. Jedinou schodnou cestou je využitie rôznych daňových nástrojov v rámci daní z príjmov, priestor sa otvára aj v oblasti ostatných daní.