Systém má veľa nedostatkov, ktoré musíme časom vyčistiť - Belica, Milan
Mestá a vyššie územné celky po decentralizáii verejných financií - hlavná témy diskusného fóra HNClubu. Uverejnenie časti vystúpenia predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Milana Belicu. Riešenie problémov finančnej decentralizácie. Problémy regionálneho vyrovnávania. Úvery a dlhy. Problémy cestnej siete v regiónoch. Zodpovednosť za regionálny rozvoj. Zákonné úpravy finančnej decentralizácie. Koeficienty (solidarity) na výpočet podielu VÚC na výnose dane z príjmu v jednotlivých krajoch.