Predmet a ciele súčasnej environmentálnej ekonomiky - Čech, Jozef
Obsahový rámec a náplň modernej environmentálnej ekonomiky ako relatívne samostatne sa rozvíjajúcej ekonomickej disciplíny (environmental economics). Environmentálna politika. Životné prostredie a hospodársky rast. Ekonomické analýzy. Environmentálna politika verzus politické záujmy.