Efektívnosť odvodového zaťaženia z pohľadu slobodného rozhodovania - Fašung, Peter
Odvodové zaťaženie ako súčasť daňového systému. Slobodné rozhodovanie trhových subjektov v tejto oblasti, analýza následného vplyvu na efektívnosť hospodárstva. Model slobody je odporúčateľný pre hospodársku prax len v situácii, keď v ekonomike prevládajú preferencie individuálnych rozhodnutí nad paternalistickým prístupom štátu. Nevyhnutnosť dlhodobej výchovy k aktívnemu postoju občanov v hospodárskom živote a pri vlastnom zabezpečení.