Finanční nástroje politiky hospodářské a sociální soudržnosti - Halásková, Martina
Česká republika už viac ako desať rokov čerpá finančné prostriedky EÚ, určené na podporu najrôznejších projektov a aktivít. Zhodnotenie skúseností z predvstupového financovania v ČR. Finančné nástroje politiky hospodárskej a sociálnej súdržnosti. ČR po vstupe do EÚ môže čerpať finančné prostriedky zo štrukturálnych fondov, fondov súdržnosti, komunitárnych programov a niektorých iniciatív Spoločenstva. Politika hospodárskej a sociálnej súdržnosti v období 2007-2013. Politika súdržnosti - jedna z kľúčových politík EÚ - je založená na predpoklade, že zmenšovanie príjmových disparít medzi chudobnými a bohatými regiónmi znamená prínos pre všetkých zainteresovaných. V súčasnosti sa tento predpoklad darí významne napĺnať.