Ekonomická teória a reálny svet - Poliak, Ján
Životopis a dielo nositeľa Nobelovej ceny za ekonómiu 1978 Herberta A. Simona. Záujem amerického ekonóma o matematickú ekonómiu. Zakladateľ postgraduálnej školy priemyslovej správy. Výskum rozhodovacích procesov v organizáciách ocenený Nobelovou cenou. Postupy, ktoré neporovnávajú výsledky všetkých možných rozhodnutí - princíp satisfakcie.