Rozšírená Európa - zmeny v centrálnom bankovníctve - Kotlebová, Jana, 1969-
Rozšírenie Európskej únie k 1. máju 2004 prinieslo zmeny aj v oblasti centrálneho bankovníctva. Niektoré zmeny sa bezprostredne a aktuálne týkajú aj priamo nových členov EÚ, na niektoré ešte zostáva isté obdobie na prípravu. Zhrnutie zmien v centrálnom bankovníctve. Európsky systém centrálnych bánk. Základný kapitál európskej centrálnej banky. Zmena postavenia národných centrálnych bánk.