Finančná sila poisťovní z pohľadu poisteného - Kubačková, Ľubica
Právne predpisy upravujúce poisťovníctvo, dozor nad poisťovníctvom. Aká je šanca poisteného racionálne posúdiť schopnosť poisťovne plniť svoje záväzky. Aka je šanca poisteného posúdiť, či kapitálová vybavenosť a teda schopnosť danej poisťovne plniť záväzky, patrí medzi najlepšie medzi ostatnými. Zodpovedanie týchto otázok. Analýza poisťovní. Ratingové agentúry. Faktory, ovplyvňujúce finančnú silu a kredibilitu poisťovne.