Simulačné experimenty v ekonometrii - Lukáčik, Martin, 1974-
Simulačnými experimentami v ekonometrii sa riešia viaceré problémy, pri ktorých sa nedá rozhodnúť na základe klasického analytického prístupu (napr. pri nelineárnych modeloch). Metódy, ktoré je možné použiť pre odhad parametrov ľubovoľného ekonometrického modelu. Uskutočňovanie simulačných experimentov typu Monte Carlo. Metóda Monte Carlo. Aplikácia simulačných experimentov na ekonometrickom modeli. Stochastické rovnice. Výsledky simulácie.