Finančné nástroje podľa IAS/IFRS s príkladmi - Černý, Michal R.
Finančné nástroje upravené podľa štandardov IAS 32 a IAS 39. Fair value - reálna hodnota. Klasifikácia finančných aktív. Podiely v dcérskych, pridružených a spoločných podnikoch. Zníženie hodnoty finančných aktív. Finančné záväzky. Deriváty. Zabezpečovanie. Ekonomická podstata zabezpečovania. Zabezpečovacie účtovníctvo. Zabezpečované nástroje. Pravidlá zabezpečovacieho účtovníctva. Zabezpečenie fair value. Zabezpečenie cash flow. Opis účtovných politík. Príklady.