Riadenie nelineárnych procesov s oneskorením - Ponce, Daniela
Teória riadenia. Základom teórie riadenia je analýza a návrh analógových (spojitých) systémov. Použitie matematických modelov reálnych systémov, ktoré popisujú vzťah medzi vstupmi a výstupmi. Modely pozostávajú z lineárnych diferenciálnych rovníc s konštantnými koeficientmi ((LDKK rovnice). Charakterizácia riadiacich systémov. Nelineárne procesy. Modelovanie nelineárnych systémov a popisové funkcie.