Veková štruktúra obyvateľstva SR v rokoch 1945 -19987 - Sandtnerová, Soňa
Veková štruktúra obyvateľstva je výsledkom vplyvu demografických procesov prebiehajúcich v populácii niekoľko predchádzajúcich desaťročí a zároveň predurčuje populačný vývoj krajiny. Členenie obyvateľstva podľa základných vekových skupín. Sledovanie vzájomných proporcií zložiek obyvateľstva. Zhoršovanie vekovej štruktúry obyvateľstva ako jedna z charakteristických čŕt vyspelého sveta. Veková štruktúra obyvateľstva SR v rokoch 1945-1998.